به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۸ مرداد شاهد کاهش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۸ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۵۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۴۸۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۹۰۵ تومان به ازای هر کیلو رسید. ورود مذاکرات احیای برجام به مرحله حساس پایانی، بازار فولاد را وارد وضعیت صبر و انتظار کرده و این وضعیت، کاهش تقاضا و کاهش قیمتها را در پی داشته است.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۱۷۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۰ درصد کاهش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۴۸۷ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۷۹۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۹ مرداد ۱۴۰۱، افزایش ۹۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۶۸ درصدی را تجربه کرد.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۰۸۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۴۲۵۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۸ مرداد ۱۴۰۱، ۱۸۲ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۴۱ درصد افزایش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۱ مرداد ۱۱.۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۰.۷ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۷ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۷۸ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. پیشبینی میشود در هفته پیش رو همچنان شاهد استقبال نه چندان خوب از عرضههای مقاطع در بورس کالا باشیم و در نتیجه احتمالاً تقاضا برای شمش در بورس کالا نیز نسبت به هفتههای اخیر کاهش خواهد یافت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۱۳۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۱۱۰۰ تومان به ۲۹۸۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۶۵۵۷ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۹ تومان کاهش یافت. خوشبینی نسبت به احیای برجام باعث شد تا در هفته گذشته نرخ دلار در بازار آزاد، ۴.۲ درصد کاهش یابد.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی نوسانات منفی قیمتها باشیم. البته در وضعیت فعلی همه چیز در بازار فولاد به سرنوشت مذاکرات احیای برجام بستگی دارد و نتیجه مثبت یا منفی مذاکرات بهصورت آنی بر قیمتها در بازار تأثیر خواهد گذاشت و لذا پیشبینی روند قیمتها بسیار دشوار است. فعلاً بازار فولاد در حالت صبر و نظاره به سر میبرد و کاهش تقاضا باعث نزولی شدن قیمتها در این بازار شده است. البته بخشنامههای اخیر بازارساز در جهت افزایش قیمتها در بورس کالا بوده و بیشتر شدن قیمت پایه محصولات برخی شرکتها در بورس کالا نسبت به قیمتهای بازار، کاهش تقاضا برای عرضههای بورسی را درپی داشته است. در واقع، بخشنامههای اخیر افزایش قیمتها در بورس کالا را در پی داشته اما بازار در هفته گذشته از این روند قیمتی در بورس کالا پیروی نکرد. نتیجه مثبت مذاکرات هستهای باعث کاهش بیشتر قیمتها در بازار ارز و بازارهای کالایی خواهد شد و خلاف این موضوع نیز صادق است و در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات احیای برجام، بار دیگر شاهد افزایش قیمتها در بازار فولاد خواهیم بود.
نظرات کاربران
نظر خود را وارد کنید