تحولات موثر بازار آهن و فولاد در آخرین هفته مرداد ماه

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در آخرین هفته مرداد ماه

1403/06/03
منتشر شده توسط : مدیر سایت

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲ شهریور همان‌طور که پیش‌بینی کرده بودیم، شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۴ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته به‌طور میانگین به ۲۸۹۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۱۴۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۵.۳ درصد افزایش یافته است.

هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۵۹۸۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۸۵۸۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۴ مرداد ۱۴۰۳، کاهش ۲۸۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۰۷ درصدی داشت.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۵۷۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۸۲۹ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۲ مرداد ۱۴۰۳، کاهش ۸۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۶ مرداد ۱۵.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۵.۱ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا  ۵۲.۵ درصد حجم عرضه‌شده شمش فولادی و ۲۱.۷ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.

در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۵۰۰ تومانی (معادل ۰.۸ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۹۱۰۰ تومان به ۵۸۶۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۵۲۱۵ تومان است.

برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی کاهش قیمت‌ها خواهیم بود. با ورود به شهریور ماه، انتظارات فعالان بازار به سمت رفع محدودیت‌های برق و افزایش عرضه محصولات فولادی شیفت می‌کند و این عامل در کنار ضعف تقاضای داخلی برای محصولات فولادی، می‌تواند زمینه‌ساز اصلاح نسبی قیمت‌ها در بازار فولاد شود. از آن سو عاملی جدید وارد بازار فولاد شده که در میان‌مدت به نفع افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی عمل می‌کند. با مصوبه جدید بانک مرکزی مبنی بر عرضه ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد در بازار توافقی و خروج فولادی‌ها از سامانه نیما، شاهد بازگشت مجدد مزیت‌های صادراتی فولاد ایران خواهیم بود. الزام به رفع تعهد ارزی در صادرات زنجیره فولاد با نرخ نیمایی باعث کاهش شدید صادرات شده بود. حالا با مبنا قرار گرفتن ارز توافقی در صادرات این زنجیره، یک بار دیگر صادرات جذاب خواهد شد. افزایش صادرات محصولات فولادی در بازار داخلی نیز تأثیر خود را خواهد گذاشت و به نفع افزایش نسبی قیمت‌ها در میان‌مدت عمل خواهد کرد.

لینک مطلب در لینکدین