تحولات موثر بازار آهن و فولاد در چهارمین هفته از مرداد ماه

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در چهارمین هفته از مرداد ماه

1403/05/27
منتشر شده توسط : مدیر سایت

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۶ مرداد شاهد افت نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۸ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته به‌طور میانگین به ۲۹۳۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۸۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۱۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۶.۷ درصد افزایش یافته است.

🔸روز چهارشنبه هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۶٬۲۶۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۸٬۸۹۱ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۰ مرداد ۱۴۰۳، افزایش ۲۲۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۸۶ درصدی داشت. 

🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۶۵۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۹۱۷ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۵ مرداد ۱۴۰۳، کاهش ۱۵۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۲ مرداد ۱۵.۳ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۵.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا  ۶۲ درصد حجم عرضه‌شده شمش فولادی و ۱۲ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد مورد معامله قرار گرفت.

🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۲۲۰۰ تومانی (معادل ۳.۶ درصدی) نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۶۱۳۰۰ تومان به ۵۹۱۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۵۰۰۴ تومان است.

🔸برای بازار داخلی فولاد پیش_بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها خواهیم بود. تنش‌های منطقه‌ای و ریسک‌های نظامی، سیاسی و ژئوپلیتیک منطقه‌ای هنوز خاتمه نیافته و احتمال بروز مجدد آن‌ها وجود دارد؛ با این حال، نرخ دلار در بازار آزاد کاهشی شده و بازار به نوعی به وجود این ریسک‌ها در میان‌مدت عادت کرده است. از سوی دیگر، فعلاً نشانه‌ای وجود ندارد که در کوتاه مدت و به‌صورت مشخص در هفته پیش رو، فضای منطقه به سمت تشدید تنش پیش برود. در خصوص عوامل اقتصادی هم باید عنوان کرد که بازار فولاد در داخل کشور به شدت با ضعف تقاضا روبرو است و بازار جهانی فولاد نیز به دلیل بحران در بازار چین با کاهش شدید قیمت‌ها مواجه شده است. از سوی دیگر، کم‌کم با ورود به شهریورماه نیز بازار فولاد ایران، عامل رفع محدودیت‌های برق را در محاسبه و قیمت‌گذاری خود لحاظ خواهد کرد که این مورد نیز ممکن است بر قیمت‌ها فشار وارد کند. در هر صورت، در کنار عوامل اقتصادی، یک چشم بازار فولاد همچنان به تحولات منطقه‌ای و روند قیمت‌ها در بازار ارز خواهد بود و این عامل، چیزی نیست که به تمامی قابل پیش‌بینی باشد.

مشاهده این تحلیل در لینکدین فراطرح فولاد