به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۱۲ مرداد شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۵ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۹۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۷۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار در مجموع ۱۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۶.۵ درصد افزایش یافته است.
هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۶۰۷۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۸۶۸۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۳ مرداد ۱۴۰۳، کاهش ۲۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۱۱ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۲۶۲۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۴۸۷۷ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱ مرداد ۱۴۰۳، کاهش ۴۳۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۹ درصدی را نشان میدهد. هفته گذشته، نخستین کاهش قیمت شمش در ۵ هفته اخیر رقم خورد.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۵ مرداد ۱۳.۲ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۵.۳ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، حدود ۷۲ درصد حجم عرضهشده میلگرد و حدود ۱۰ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۲۰۰ تومانی (معادل ۳.۸ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۸۲۰۰ تومان به ۶۰۴۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۴۲۵۴ تومان است.
برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیش رو شاهد نوسان قیمت خواهیم بود. اوضاع بازار فولاد مثل باراز ارز بار دیگر پیچیده و پیشبینی دقیق قیمتها در کوتاهمدت، ناممکن شده است. سه عامل اصلی محدودیتهای شدید برق و کمبودها در بازار فولاد، افزایش نرخ ارز و افزایش تنشها در خاورمیانه در هفته گذشته افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی را رقم زد. در مواجهه با این این عوامل، حتی کاهش نسبی قیمت شمش فولادی در بورس کالا نیز نتوانست مانع از افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار شود. عامل محدودیتهای برق و کمبود عرضه محصولات فولادی ناشی از آن، همچنان بر بازار سایه خواهد انداخت و علاوه بر این، در هفته پیشرو همچنان نگاه بازار فولاد به روند قیمتها در بازار ارز و تنشها در منطقه خاورمیانه خواهد بود. تحولات غیرقابل پیشبینی در منطقه و بازار ارز، مهمترین مولفههای تأثیرگذار بر بازار فولاد در هفته پیشرو خواهد بود. همچنین به عنوان یک عامل مهم در میانمدت، بورس کالای ایران هفته گذشته طی ابلاغیهای اعلام کرد که از ۶ مرداد ۱۴۰۳ تا اطلاع ثانوی، خرید محصولات آهن اسفنجی و شمش بلوم برای تمام مشتریان دارای کد بورسی مجاز است. بدین ترتیب، شرکتهای بازرگانی میتوانند این محصولات را از تابلوی بورس کالا خریداری کنند. پیشبینی میشود این ابلاغیه در میانمدت، افزایش تقاضا برای شمش فولادی را درپی داشته باشد.
لینک مطلب در لینکدین