تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 23 اردیبهشت 1401

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 23 اردیبهشت 1401

1401/02/24
منتشر شده توسط : مدیر سایت

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار فولاد

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۳ اردیبهشت، شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار تقریباً ۲۸۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۶ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۸۱۴۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۷۶۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۹۰۱۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۵۹۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۴ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، عرضه مقاطع در بورس کالا در دو روز صورت گرفت و عرضه‌های معوق‌ مانده به دلیل تعطیلات عید فطر در روز شنبه ۱۷ اردیبهشت انجام شد. آخرین معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۶۲۱۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۷۶۷۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در معاملات ۲۱ اردیبهشت در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۱ اردیبهشت، کاهش ۴۲ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۲۵ درصدی را تجربه کرد.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۵۲۲۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۶۵۹۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۱ اردیبهشت، ۱۳۴ تومان به ازای هر کیلو یا ۰.۸۷ درصد کاهش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۹ اردیبهشت ۵.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۶.۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۴ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۳۶ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. تقاضا برای شمش و میلگرد در بورس کالا در هفته گذشته نسبت به هفته‌های اخیر افزایش یافت اما همچنان این تقاضا پایین ارزیابی می‌شود. پیش‌بینی می‌شود در هفته پیش رو تقاضا برای شمش و مقاطع در بورس کالا در سطوح متوسط باقی بماند.

در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۱۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۸۴۰۰ تومان به ۳۰۵۰۰ تومان در پایان هفته رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۴۹۲۰ تومان بوده است و در مجموع در هفته گذشته، نرخ دلار نیمایی ۱۹۲ تومان کاهش یافت. در آخرین روز هفته گذشته، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد نتیجه سفر انریکه مورا به ایران گفت: "در مذاکرات هسته‌ای که به بن‌بست خورده بود، شاهد ایجاد گشایش هستیم". وی نسبت به حصول توافق ابراز خوش‌بینی کرد. این خبر به عامل موثر جدیدی در بازار ارز تبدیل شده و پیش‌بینی می‌شود نرخ دلار در نتیجه این خبر از کانال ۳۰۰۰۰ تومانی عقب‌نشینی کند. روند طولانی‌مدت نرخ ارز اما به نتیجه نهایی مذاکرات بستگی دارد.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌شود که در هفته پیش رو شاهد افزایش نه چندان بزرگ قیمت‌ها باشیم. دوره بخشنامه عوارض صادراتی هفته آینده به پایان می‌رسد و فعلاً گفته می‌شود که ستاد تنظیم بازار، تصمیمی برای تمدید این مصوبه ندارد. با اتمام دوره این بخشنامه، صادرات فولاد افزایش و عرضه در بازار داخلی کمتر خواهد شد. همچنین خبرها حاکی از این است که به تدریج از خرداد، برخی از شرکت‌های تولیدی با مشکل کمبود برق مواجه خواهند شد و سطح تولید نیز پایین خواهد آمد. انتظار می‌رود این دو عامل مانع از کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد شود. از سوی دیگر به دلیل باز بودن بخش منفی دامنه نوسان قیمتهای پایه در بورس کالا و خوش‌بینی‌های جدید در خصوص احیای برجام، بعید است میزان افزایش قیمت‌ها در بازار فولاد در کوتاه مدت چندان بزرگ باشد.



نظرات کاربران

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید