به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲ اردیبهشت، شاهد کاهش قیمتها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار بهطور متوسط حدود ۲۱۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۲ درصد، کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به حدود ۱۷۸۷۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۷۲۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۸۷۹۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۳۲۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۸ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۶۲۴۵ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۷۷۰۷ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۲۴ فروردین، کاهش ۲۲۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۳۷ درصدی را تجربه کرد.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۵۴۶۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۶۵۷۸ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲۳ فروردین، ۱۶ تومان به ازای هر کیلو یا ۰.۱ درصد کاهش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۶ فروردین ۶.۴ درصد بود، در هفته گذشته به ۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۲ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۲۹ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. پیشبینی میشود اگر قیمت پایه شمش و مقاطع در بورس کالا همچنان بر اساس بازه صفر تا مثبت ۳ درصد قیمت کشفشده هفته قبل اعلام شود و بخش منفی دامنه نوسان بسته باشد، همچنان شاهد تقاضای پایین در بورس کالا خواهیم بود. قیمت شمش در بازار و همچنین قیمت میلگرد تعداد قابل توجهی از شرکتها در بازار در حال حاضر پایینتر از قیمت پایه عرضه آنها در بورس کالا است و در صورت عدم تغییر قیمت پایه، در کوتاه مدت رکود در معاملات بورس کالا ادامه خواهد داشت.
به گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۶۸۳ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته، ثابت و ۷۶۰ تا ۸۵۰ دلار به ازای هر تن بود.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۳۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۷۵۰۰ تومان به ۲۷۸۰۰ تومان در پایان هفته رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۴۵۷۱ تومان بوده است.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در کوتاه مدت شاهد افزایش قابل توجه قیمتها نباشیم. مهمترین شاخصه بازار فولاد در حال حاضر سردرگمی و صبر و انتظار فعالان بازار است و مصوبه اخیر در مورد عوارض صادراتی نیز این سردرگمی و کاهش تقاضا را بیشتر کرده است. قیمت شمش و همینطور قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی نیز رو به کاهش گذاشته و این امر میتواند بر بازار داخلی فولاد تأثیر بگذارد. نکته مهم در شرایط فعلی این است که در حالی که قیمت شمش و مقاطع تولیدی تعداد قابل توجهی از شرکتها در حال حاضر در بورس کالا بیشتر از بازار است، بخش منفی دامنه نوسان قیمت پایه در بورس کالا بسته است و قیمتها هنوز در بازه صفر تا مثبت ۳ قیمت کشفشده هفته قبل اعلام میشود. این وضعیت، کاهش تقاضا در بورس کالا و سردرگمی در بازار را درپی داشته و تا زمانی که این شرایط تعیین قیمت پایه تغییر نکند، بعید است بازار فولاد از لاک رکود خارج شود. در یک رویداد مهم دیگر، هفته گذشته این خبر در بازار مطرح شد که در جلسه مدیریت بازار کالاهای پایه تصمیم گرفته شده که قیمت پایه میلگرد در بورس کالا نباید کمتر از ۱۱ درصد قیمت کشف شده شمش باشد. در حال حاضر، این عدد ۱۱ درصد است و اگر این فرمول جدید اجرایی شود، بالتبع شاهد افزایش قیمت میلگرد در بازار خواهیم بود.
نظرات کاربران
نظر خود را وارد کنید