تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 24 دی 1400

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 24 دی 1400

1400/11/02
منتشر شده توسط : مدیر سایت

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار فولاد

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۴ دی، شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۲۲۵ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۵ درصد، کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۴۹۲۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۴۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۵۷۵۰ به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۲۱۱۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۶.۵ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۳۸۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۴۵۸۴ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۵دی، کاهش جزئی ۱۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۰۷ درصدی را تجربه کرد.

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۳۷۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۳۴۸۵ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۱۴ دی، ۱۶۸ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۳۳ درصد کاهش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۷ دی ۶.۸ درصد بود، در هفته گذشته به ۸.۱ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۸ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۲۰ درصد حجم عرضه‌ شده شمش مشتری داشت و شاهد یکی از ضعیف‌ترین تقاضاهای هفتگی برای محصولات فولادی در بورس کالا بودیم. پیش‌بینی می‌شود که این تقاضای ضعیف، همچنان در کوتاه مدت، عنصر اصلی حاکم بر بازار فولاد باشد و سایر مولفه‌ها، از جمله مولفه افزایش هزینه تولید را در بازه زمانی کوتاه مدت به حاشیه براند.

به گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۰.۱۸ درصد افزایش یافت و به ۵۴۵ تا ۵۵۰ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته ۱.۴۱ درصد کاهش یافت و به ۵۶۰ دلار به ازای هر تن رسید.

در هفته گذشته شاهد کاهش ۷۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۸۸۰۰ تومان به ۲۸۱۰۰ تومان رسید. انتظارات مثبت از مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین باعث کاهش قیمت ارز در بازار آزاد شد و حتی در برخی روزها در هفته گذشته نرخ دلار در بازار آزاد تا کانال ۲۷۰۰۰ تومانی هم عقب‌نشینی کرد.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌کنیم که در کوتاه مدت رکود در این بازار همچنان وجود داشته باشد. تقاضای سرمایه‌ای از بازار فولاد خارج شده و بسیاری از فعالان بازار فولاد، در وضعیت بی‌تصمیمی به سر می‌برند و منتظرند تا تکلیف نهایی مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین مشخص شود. کشورهای غربی ضرب‌الاجل اواخر ماه ژانویه و اوایل ماه فوریه (اواسط بهمن) را برای احیای توافق هسته‌ای اعلام کرده‌اند و مذاکره‌کنندگان ایرانی اعلام کرده‌اند که به هیچ ضرب‌الاجلی ساختگی‌ای پایبند نیستند. در شرایطی که تقاضای مصرفی مناسبی مخصوصاً برای مقاطع فولادی دیده نمی‌شود، انتظار می‌رود که در کوتاه مدت، همچنان شاهد کسادی بازار فولاد باشیم. شرایط قیمت‌ها در بازار جهانی فولاد نیز در حال حاضر به نفع افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی فولاد نیست. در کل باید گفت حال و هوای بازار محصولات فولادی در ایران، در حال حاضر خلاف مولفه‌های بنیادی است، چرا که افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه انرژی، و همچنین مشکلات مربوط به گاز، هزینه تولید فولاد در کشور را بالا برده و این امر در قیمت‌های موجود در بازار منعکس نشده است.



نظرات کاربران

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید