تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 26 آذر 1400

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 26 آذر 1400

1400/09/27
منتشر شده توسط : مدیر سایت

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار فولاد

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۶ آذر، شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۲۸۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۱.۷ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۵۷۲۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۴۲۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۶۸۵ به ازای هر کیلو رسید. از ابتدای آذر تاکنون متوسط قیمت میلگرد در بازار حدود ۷۱۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۴.۳ درصد کاهش یافته که کاهش قابل توجهی محسوب می‌شود.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته هم قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۲۹۱۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۲.۸ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۱۸۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۴۵۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۷ آذر، کاهش ۵۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۳۵ درصدی را تجربه کرد. 

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۷۱۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۳۸۵۳ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۱۶ آذر، ۱۵۳ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۱۸ درصد کاهش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۹ آذر ۱۰.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۱.۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۰ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۳۳ درصد حجم عرضه‌ شده شمش مشتری داشت. برای تولیدکنندگان میلگرد، مارجین قیمتی میلگرد و شمش در نقطه مناسبی قرار دارد، با این وجود تقاضای مصرفی در بازار محصولات فولادی وضعیت مناسبی ندارد.

به گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۲.۶۸ درصد کاهش یافت و به ۵۴۰ تا ۵۵۰ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته ۲.۵۶ درصد کاهش یافت و به ۵۷۰ دلار به ازای هر تن رسید.

در هفته گذشته شاهد کاهش ۷۵۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۳۰۷۵۰ تومان به ۳۰۰۰۰ تومان رسید. پیش‌بینی می‌شود که ظرف ماه‌های آتی به‌صورت خزنده و مدیریت‌شده در جهت کاهش فاصله ارز نیمایی و آزاد، قیمت ارز در سامانه نیما افزایش یابد و قیمت دلار نیمایی که در حال حاضر در کانال ۲۴۰۰۰ تومانی قرار دارد، تا انتهای سال جاری وارد کانال ۲۷۰۰۰ تومانی شود. 

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌کنیم که در کوتاه مدت همچنان تقاضای ضعیف، عامل مسلط در بازار باشد. خصوصاً در بخش مقاطع طویل، به دلیل رکود در بخش ساخت و ساز، تقاضای مناسبی دیده نمی‌شود. تقاضا به‌صورت فصلی و به دلیل سرمای هوا نیز پایین آمده است. در کنار این، با جدی‌تر شدن مذاکرات احیای برجام در وین، بسیاری از فعالان بازار، در وضعیت صبر و انتظار به‌سر می‌برند. کاهش قیمت جهانی شمش و محصولات فولادی نیز قیمت‌ها در بورس کالا را وارد روند نزولی کرده است. بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود که در کوتاه مدت، بیشتر شاهد ثبات توأم بر برخی نوسانات در بازار فولاد خواهیم بود. در میان مدت اما افزایش نرخ ارز نیمایی، قطع شدن گاز برخی از واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی و افزایش نرخ گاز مصرفی صنایع فولاد در سال ۱۴۰۱، از جمله عواملی است که می‌تواند قیمت‌ها در بازار فولاد را مجدداً صعودی کند.



نظرات کاربران

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید