تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 19 آذر 1400

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 19 آذر 1400

1400/09/20
منتشر شده توسط : مدیر سایت

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار فولاد

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۱۹ آذر، در مجموع شاهد افزایش اندک قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۰.۶ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۶۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۵۲۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۸۹۵ به ازای هر کیلو رسید.

از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۳۱۹۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۴.۹ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۲۳۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۵۱۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. هفته گذشته، قیمت میانگین موزون میلگرد در بورس کالا در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۰ آذر، تفاوت چندانی را تجربه نکرد و نسبتاً یکسان بود. 

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۸۶۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۴۰۲۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۹ آذر، ۲۳۰ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۷۵ درصد کاهش یافت.

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۵ آذر ۸.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۰.۶ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۷۰ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۸۷ درصد حجم عرضه‌ شده شمش مشتری داشت. در هفته گذشته شاهد بهبود تقاضا برای خرید میلگرد و شمش در بورس کالا بودیم و مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش نیز در مقدار مطلوبی برای تولیدکنندگان میلگرد قرار گرفت.

به گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۰.۸۹ درصد کاهش یافت و به ۵۶۰ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته تغییری نداشت و ۵۸۵ دلار به ازای هر تن بود.

در هفته گذشته شاهد افزایش ۱۳۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۹۴۵۰ تومان به ۳۰۷۵۰ تومان رسید. در هفته گذشته در برخی روزها حتی دلار در کانال ۳۱۰۰۰ تومانی هم معامله شد. پیش‌بینی می‌شود که با افزایش نرخ دلار در بازار آزاد، شاهد افزایش نرخ ارز نیمایی باشیم که مستقیماً بر قیمت عرضه محصولات در بورس کالا تأثیر می‌گذارد.

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌کنیم که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها توأم با برخی نوسانات باشیم. قیمت‌های جهانی همچنان در روند نزولی قرار دارد و بازارهای صادراتی قیمتهای جذابی را به صادرکنندگان ایرانی پیشنهاد نمی‌کنند. این امر در کنار تقاضایی که در بازار داخلی همچنان ضعیف است، باعث می‌شود تا ظرفیت رشد قابل توجه قیمت‌ها در کوتاه مدت مهار شود. همزمان عواملی که می‌توانند در میان مدت قیمت‌ها در بازار فولاد را بالا ببرند نیز وجود دارند. قطع گاز برخی از واحدهای تولید آهن اسفنجی ممکن است به کاهش تولید شمش و افزایش قیمت‌ها در بازار آهن منجر شود. افزایش قیمت گاز مصرفی واحدهای فولادی که زمزمه آن در لایحه بودجه ۱۴۰۱ شنیده می‌شود نیز می‌تواند هزینه‌های تولید را بالا ببرد. در کنار این موارد، نرخ ارز نیز یک عامل تأثیرگذار است و افزایش نرخ نیمایی در میان مدت مستقیماً می‌تواند به افزایش قیمت‌ها در بازار آهن منجر شود.



نظرات کاربران

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید