تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 28 آبان 1400

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته‌ی منتهی به 28 آبان 1400

1400/08/29
منتشر شده توسط : مدیر سایت

پیش‌بینی چشم‌انداز بازار فولاد

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۸ آبان، شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. قیمت میلگرد در بازار به‌طور متوسط حدود ۱۵۰ تومان به ازای هر کیلو، معادل ۰.۹ درصد کاهش یافت و قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به حدود ۱۶۴۳۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۵۹۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۹۰۵ به ازای هر کیلو رسید.

در آبان ماه، شاهد رشد ۳۸۰ تومانی، معادل ۲.۴ درصدی قیمت میلگرد بوده‌ایم. از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته هم قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۳۶۲۵ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۸.۳ درصد افزایش یافته است.

در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۷۰۲ به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۶۰۲۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۱۹ آبان، افزایش ۱۹ تومانی به ازای هر کیلو، معادل ۰.۱۲ درصدی را تجربه کرد. 

در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۳۶۸۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۴۹۱۵ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در عرضه ۱۸ آبان، ۲۲۳ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۶ درصد کاهش یافت. 

مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۱ آبان ۵.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۷.۴ درصد رسید. در هفته گذشته شاهد بهبود مارجین قیمتی میلگرد در بورس کالا بودیم اما همزمان حجم معاملات میلگرد افت شدیدی را تجربه کرد که نشان‌دهنده رکود در بازار است. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۴ درصد حجم عرضه‌ شده میلگرد و ۷۵ درصد حجم عرضه‌ شده شمش مشتری داشت. نوردکاران نگرانی‌هایی نسبت به تأمین شمش در زمستان دارند و شاید به همین دلیل، حجم معاملات شمش تفاوت قابل توجهی با حجم معاملات مقاطع داشت.

در هفته گذشته در بازارهای جهانی فولاد باز هم شاهد کاهش قیمت‌ها به دلیل افت تقاضا بودیم. کاهش قیمت‌ها خصوصاً در بازار سنگ آهن و فولاد چین مشهود بود. قیمت سنگ آهن در بازار چین حتی تا ۸۷ دلار در هر تن هم پایین آمد؛ این در حالی است که پیکِ قیمت سنگ آهن با خلوص ۶۲ درصد در سال جاری، چیزی در حدود ۲۳۰ دلار در هر تن بود. در شمال چین به دلیل آلودگی هوا به تعدادی از کارخانجات فولادی دستور داده شده که فعالیت خود را محدود کنند و این امر کاهش قیمت‌ها در بازار سنگ آهن و فولاد خام را درپی داشته است. کاهش تقاضا برای محصولات فولادی نیز قیمت محصولات انواع ورق و مقاطع طویل را کاهش داده است.

به گزارش متال بولتن، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته ۱.۶۸ درصد کاهش یافت و به ۵۸۵ دلار به ازای هر تن رسید. قیمت تختال صادراتی ایران هم هفته گذشته ۱.۵۶ درصد کاهش یافت و به ۶۲۰ تا ۶۴۰ دلار به ازای هر تن رسید.

در هفته گذشته شاهد کاهش ۱۰۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۸۳۰۰ تومان به ۲۸۲۰۰ تومان رسید.  

برای بازار داخلی فولاد پیش‌بینی می‌کنیم که در هفته پیش رو شاهد ثبات توأم با اصلاح قیمت‌ها در بازار آهن باشیم؛ مگر اینکه نگرانی‌ها نسبت به شرایط تولید در زمستان و کسری گاز باعث ملتهب شدن فضای بازار شود. در دو هفته گذشته، نگرانی‌های این‌چنینی قیمت تمام‌شده آهن اسفنجی در بورس کالا را به بیش از ۱۰۰۰۰ تومان رساند. گرچه نگرانی‌های طرف عرضه، جدی است اما با توجه به روند نزولی در بازار جهانی و کاهش قیمت شمش، انتظار می‌رود که در کوتاه مدت شاهد یک اصلاح نسبی در بازار آهن باشیم. کاهش حجم معاملات میلگرد در هفته گذشته در بورس کالا می‌تواند به‌عنوان پیش‌درآمد این اصلاح قیمتی در کوتاه‌مدت ارزیابی شود. البته در میان مدت همه چیز به شرایط تولیدی کارخانجات فولادسازی و آهن اسفنجی بستگی دارد و در صورت محدود شدن فعالیت این کارخانجات به دلیل کمبود گاز، شرایط رشد قیمت‌ها در بازار کم‌تقاضای موجود ایجاد خواهد شد.



نظرات کاربران

هیچ نظری برای نمایش وجود ندارد

نظر خود را وارد کنید