🔸به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۱۸ خرداد، همانطور که پیشبینی کرده بودیم، شاهد افزایش نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۶۱۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۴۹۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۷۹۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار ۱۴۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۵ درصد کاهش یافته است.
🔸هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۴۰۲۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۶۴۲۶ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۹ خرداد ۱۴۰۳، افزایش ۴۱۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۷۳ درصدی داشت.
🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۶۷۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۷۴۷ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۷ خرداد ۱۴۰۳، افزایش ۱۵۱ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۷ درصدی را نشان میدهد. این نخستین افزایش هفتگی قیمت شمش، پس از ۶ هفته کاهش متوالی قیمتها بود!
🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۱ خرداد ۱۵ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۶.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۳۸ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۸۹ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۰۰ تومانی (معادل ۰.۳ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۸۶۰۰ تومان به ۵۸۸۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۲۲۷۸ تومان است.
🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیشرو شاهد افزایش نسبی قیمتهای محصولات فولادی خواهیم بود. مبنای اصلی این پیشبینی، افزایش مصرف برق در بخش خانگی و آغاز محدودیتهای مصرف برق صنایع فولاد است که به کاهش عرضه فولاد در ماههای پیشرو منجر میشود. در هفته گذشته، حجم معاملات شمش و محصولات فولادی در بورس کالا افزایش یافت که یکی از دلایل این امر، تکمیل خریدها توسط فعالان بازار فولاد پیش از آشکار شدن کامل آثار محدودیتهای برق است. در واقع، پیشبینی فعالان بازار کاهش عرضه به واسطه محدودیتهای برق است و آنها سعی کردهاند بخشی از نیازهای خود را در این مقطع زمانی تأمین کنند. البته باید تأکید کرد که احتمالاً میزان افزایش قیمتها در بازار فولاد چندان بزرگ نخواهد بود؛ چرا که تقاضای واقعی مصرفی در بازار داخلی فولاد وضعیت خوبی ندارد و مقررات بازگشت ارز نیز صادرکنندگان را با مشکلات بزرگی مواجه ساخته است. گذشته از این، بازار ارز نیز به نوعی در ثبات نسبی به سر میبرد و این عوامل میزان افزایش قیمتها در بازار فولاد را محدود خواهد ساخت.
مشاهده خبر در لینکدین