🔸به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۱۱ خرداد، شاهد افزایش نسبی قیمتها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۰.۸ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) در پایان هفته گذشته بهطور میانگین به ۲۵۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۴۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۷۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار ۱۶۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۶ درصد کاهش یافته است.
🔸روز چهارشنبه هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۳۶۱۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۵۹۷۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۵ خرداد ۱۴۰۳، کاهش ۲۲۵ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۹۴ درصدی داشت.
🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۵۲۸ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۵۸۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، کاهش ۳۱ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۱ درصدی را نشان میدهد.
🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۴ خرداد ۱۵.۹ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۵ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۱۲.۵ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۶۸ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۱۰۰۰ تومانی (معادل ۱.۷ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۷۶۰۰ تومان به ۵۸۶۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۲۰۹۶ تومان است.
🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی افزایش قیمتها خواهیم بود. قیمت دلار در بازار آزاد از کف ۵۷۰۰۰ تومانی کمی فاصله گرفته و این افزایش نسبی نرخ ارز بر قیمتها در بازار فولاد نیز اثر خواهد گذاشت. از سوی دیگر، با افزایش گرمای هوا در کشور، محدودیتهای مصرف برق صنایع فولاد آغاز شده و برخی فولادسازان خبر دادهاند که از هفته گذشته ملزم به کاهش مصرف برق شدهاند. محدودیتهای برق باعث کاهش عرضه در بازار فولاد خواهد شد و بر قیمتها تأثیر افزایشی خواهد داشت. همزمان نباید فراموش کنیم که برخلاف تورم عمومی موجود در اقتصاد کشور و افزایش هزینههای تولید، نرخ تورم در بازار فولاد از ابتدای سال جاری تاکنون منفی است و در واقع در بازار فولاد حباب منفی وجود دارد. البته یکی از عوامل مهم و طولانیمدت در بازار فولاد، تقاضای ضعیف مصرفی است که این ضعف تقاضا خصوصاً در بخش مقاطع طویل فولادی و به علت رکود ساختوساز و بخش ساختمان دیده میشود.