تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته سوم فروردین 1403

تحولات موثر بازار آهن و فولاد در هفته سوم فروردین 1403

1403/01/25
منتشر شده توسط : مدیر سایت

به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۴ فروردین، شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار آهن بودیم. در هفته گذشته، در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱.۱ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) به‌طور میانگین به ۲۸۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کفخ قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۶۴۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۳۰۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.

🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار به‌طور میانگین ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۹ درصد افزایش یافته است.

🔸هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۵۰۸۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۷۵۹۸ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، افزایش ۲۱۸ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۰.۸۷ درصدی داشت.

🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۱۳۹۱ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۳۵۳۰ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۴ فروردین ۱۴۰۳، افزایش ۶۲۲ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۳ درصدی را نشان می‌دهد.

🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۷ فروردین ۱۹.۷ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۷.۳ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۵۴ درصد حجم عرضه‌شده میلگرد و ۹۱ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.

🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد کاهش ۶۰۰ تومانی (معادل ۰.۹ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۶۴۰۰۰ تومان به ۶۳۴۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۴۰۶۴۸ تومان است.

🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی می‌شود که در هفته پیش‌رو شاهد حرکت قیمت محصولات فولادی همبسته با نرخ ارز در بازار آزاد خواهیم بود. به دلیل افزایش تنش‌های منطقه‌ای، بازار ارز متأثر از ریسک‌های سیاسی و ژئوپلیتیک با التهاب مواجه است و بی‌ثباتی در بازار ارز به بازارهای کالایی از جمله بازار فولاد نیز سرایت می‌کند. به این دلیل، در هفته پیش‌رو نرخ ارز در بازار آزاد مهم‌ترین مولفه تأثیرگذار بر بازار فولاد خواهد بود. ماهیت جهش ارزی اخیر چون مبتنی بر مولفه‌های غیراقتصادی است، پیش‌بینی روند قیمت‌ها غیرممکن است و انتظار می‌رود بی‌ثباتی بازار ارز زمانی به پایان برسد که ریسک‌های سیاسی و ژئوپلیتیک تا حد معقولی کاهش یابند. در مجموع در کوتاه مدت، در صورت افزایش قیمت‌ها در بازار ارز شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی فولاد خواهیم بود (سناریوی اول)؛ و در صورت کاهش نرخ ارز، شاهد اصلاح و کاهش قیمت‌ها در بازار فولاد خواهیم بود (سناریوی دوم). در سناریوی اول، میزان تغییرات قیمتی در بازار فولاد کمتر از بازار ارز، و در سناریوی دوم، میزان تغییرات قیمتی در بازار فولاد بیشتر از بازار ارز خواهد بود.