🔸به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۱۳ بهمن، همانطور که پیشبینی کرده بودیم، شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۱۳۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۵.۳ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به ۲۵۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۴۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۷۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۳.۲ درصد افزایش یافته است.
🔸هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۲۹۱۳ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۴۹۷۵ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۴ بهمن ۱۴۰۲، افزایش ۶۲۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۸۰ درصد داشت.
🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۴۱۹ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۲۲۵۷ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۲ بهمن ۱۴۰۲، افزایش ۱۲۰۷ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۶.۳ درصدی را نشان میدهد.
🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۶ بهمن ۱۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۲ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۵۱.۵ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۱۰۰ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۸۰۰ تومانی (معادل ۵.۱ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۵۲۰۰ تومان به ۵۸۰۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۳۹۵۲۲ تومان است.
🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیشرو در صورت ثبات نسبی نرخ ارز، شاهد ثبات قیمت محصولات فولادی توأم با برخی نوسانات نه چندان بزرگ خواهیم بود. در هفته پیشرو نرخ ارز مهمترین عامل تأثیرگذار بر بازار فولاد خواهد بود و انتظار میرود به تدریج روند بازار ارز نیز برای فعالان بازار مشخصتر از پیش شود. هنوز تنشها و منازعات ژئوپلیتیک در منطقه خاتمه نیافته اما اگر از سطح تنشها کاسته شود، احتمال اصلاح نرخ ارز وجود دارد که این امر تأثیر خود را بر بازار فولاد نیز خواهد گذاشت.
از سوی دیگر، سرمای هوا و مصرف گاز به اوج خود رسیده که این امر باعث میشود تا کمبودها در حلقه آهن اسفنجی همچنان وجود داشته باشد و این امر به نوبه خود بر قیمت شمش فولادی تأثیر میگذارد. در مجموع، تقاضا در بازار محصولات فولادی عمق چندانی ندارد و به نوعی وضعیت صبر و نظاره در حلقه فروش محصولات نهایی فولادی وجود دارد. به نظر میرسد بخش قابل توجهی از مصرفکنندگان و فعالان بازار منتظر مشخص شدن قیمت تعادلی ارز هستند تا بعد از آن نیاز خود به محصولات فولادی را تأمین کنند. قیمت تعادلی محصولات فولادی در بازار، در نهایت همبستگی زیادی به نرخ تعادلی ارز خواهد داشت.
نظرات کاربران
نظر خود را وارد کنید