🔸به گزارش فراطرح فولاد، در هفته منتهی به ۲۹ دی همانطور که پیشبینی کرده بودیم، شاهد افزایش قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار ۶۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲.۶ درصد افزایش یافت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین به ۲۳۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۲۲۵۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۲۵۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو رسید.
🔸از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۱۲۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۴.۸ درصد کاهش یافته است.
🔸هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا، با قیمت میانگین موزون ۲۱۵۶۴ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۳۵۰۴ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۲۰ دی ۱۴۰۲، افزایش ۲۳۰ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۰۷ درصد داشت.
🔸در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۹۰۹۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۲۰۸۱۵ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۸ دی ۱۴۰۲، افزایش ۳۲۳ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۱.۷ درصدی را نشان میدهد.
🔸فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۲۲ دی ۱۳.۶ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۲۳.۴ درصد حجم عرضهشده میلگرد و ۶۰ درصد حجم عرضه شده شمش فولادی معامله شد.
🔸در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۰۰۰ تومانی (معادل ۳.۹ درصدی) نرخ #دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۵۱۵۰۰ تومان به ۵۳۵۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلا ۳۹۲۵ تومان است.
🔸برای بازار داخلی فولاد #پیش_بینی میشود که در هفته پیشرو شاهد ثبات نسبی توأم با برخی کاهش قیمتها باشیم. افزایش قابل توجه قیمت محصولات فولادی در بازار در هفته گذشته به دلیل جهش نرخ ارز به واسطه افزایش ریسکهای سیاسی صورت گرفت. با ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک ایران و پاکستان و رفع تنش بین این دو کشور و همینطور عادی شدن روابط بین ایران و عراق انتظار میرود از ابتدای هفته پیشرو، نرخ دلار در بازار آزاد در مسیر اصلاح قرار گیرد. کاهش نسبی نرخ ارز نیز به نوبه خود تأثیر خود را بر سایر بازارها خواهد گذاشت و از سطح هیجانات روانی در بازارها خواهد کاست. نکته مهم دیگر این است که در فصل سرد سال به لحاظ سنتی تقاضا برای مقاطع طویل فولادی پایین است و در حال حاضر، ضعف تقاضا در بازار فولاد مشهود است. از سوی دیگر، عرضه آهن اسفنجی در بازار همچنان پایین است و قیمت شمش فولادی نیز در هفته گذشته افزایش یافت. لذا در صورتی که در هفته پیشرو به واسطه اصلاح نرخ ارز، قیمتها در بازار فولاد کاهش یابد، این کاهش قیمتها احتمالاً شدید نخواهد بود.